Oppskrift på peppermynte....

Oppskrift på peppermynte-godis;

Kan jo dele oppskriften eg bruker på peppermynte-godisen :)

(bilde lånt fra Google)

1/2 dl fløte
ca. 500 g melis
1/4 ts tragant (står i oppskriften,men eg lager uten)
ca. 1 eggehvite

peppermynteolje ( kjøpte eg hos Jernia, men fåes og på apotek) Smak deg frem med kor mykje peppermynteolje du ønsker å ha i...10 dråper + + +

 • Bland fløte melis og tragant.
 • Tilsett eggehvite og kna til blandingen er jevn. Smak til med peppermynteolje og trill ut små runde kuler. Vi brukte litt for mykje fløte, så vi tok dei i små muffinsformer.
 • Pynt med en mokkabønn. vi tok på smelta sjokolade sist og dyppa i kokkos.
 • La dei stå kjølig, og legg i boks/glass, best å oppbevare kjølig.

Har tenkt å prøve ut med litt konditorfarge i neste gang, er jo litt artig for dei små når det er farge på. kan jo også pynte med nonstop eller smarties ;)

-Klem Veronica-

4 kommentarer

Sofies Villa

(Postet 13.12.2011 @ 11:15)

ÅÅÅ, dette smaker garantert kjempegodt!! Jeg har en oppskrift på peppermyntestenger som min mamma alltid pleide å lage til jul. Jeg forbinder disse peppermyntestengene med så mange gode jule-minner, og pleier alltid å lage det før jul. Oppskriften sier at melk og mel skal kokes opp, og en pakke melis og noen dråper peppermynteolje skal knas i melk-og melblandingen. Det blir som å jobbe med marsipan etter en stund. Så formes de til stenger som skal avkjøles. Deretter skal de dyppes i delfiafett og smeltet sjokolade og rulles i kokosmasse. Det er utrolig godt! Smaker og lukter JUL lang vei : )

Veronica

(Postet 13.12.2011 @ 11:50)

Sofies Villa: ja, dei smaker veldig godt! :) Dei peppermyntestengene hørtes jo supergode ut da ;) setter stor pris på alle koslige kommentarer eg får! Kjekt med litt respons på bloggen! Ser en god del er innom å ltitter og leser, men blir ofte få som legg igjen et spor...

taubanevegen

(Postet 14.12.2011 @ 08:55)

Dette peppermyntegodteriet er sååå godt! Lagde det for en del år siden, tror jeg vil prøve å få lagd det i år! Namnam!

Ha en fin dag! Nå går det fort til jul! :)

Veronica

(Postet 14.12.2011 @ 10:18)

taubanevegen:ja, kjempe godt! :)

Takk det samme til deg, ja no går det fort fram til jul ;)

Skriv en ny kommentar

 • Gratisdesign av: Christine Mysen
 • Veronica

  Veronica

  31, Stryn

  Hei! Veronica her. Eg er ei glad og sprudlete jente som liker interiør, mote, make-up, venner, shopping og champagne. Ja, med andre ord, alt som er gøy og verdt å få med seg. Eg er 31 år, vært sammen med Den Beste i 15 år, & i 2009 gift med Den Beste og sammen har vi to nydelige barn. Kristine 12 år & Brage på 5 år. Blogger i hovedsak om interiør, men familielivet og hverdagen vil også prege bloggen. Elsker å ta bilder! (alle bilder med mitt navn er mine). Velkommen til min blogg!

  Søk i bloggen

  Widgets

  Båt

  Lenker

  Designet av Christine Mysen
  hits