Søte fristelser

oppskrift på Prinsessekuler.

IMG_2095

Disse prinsessekulene er superenkle å lage.

2 pakker oreokjeks
1 pakke philadelphiaost
200 g lys kokesjokolade
200 g mørk kokesjokolade

IMG_2335

Kjør Oreokjeksene i en blender.
Når du har knust oreokjeksen blander du inn Philadelphiaosten.

IMG_2330

Rull små kuler, eller bruk en skje til å forme små kuler.

Stikk inn kule papirsugerør som passer til anledningen og frys ned kulene.

IMG_2333

La de ligge i fryseren i minst 2 timer.

Smelt sjokolade, hvit eller vanlig. Jeg bruker alltid micro når jeg gjør det.

Ha sjokoladen i en smal kopp og kjør den i 20-25 sekunder, ta ut og rør om, gjenta dette til sjokoladen har smeltet.

Dypp kulene i sjokoladen rett etter at de er tatt ut fra fryseren og ha på pyntestrø før sjokoladen stivner.

IMG_2342

Pynt gjerne med en sløyfe og du kan servere de fineste prinsessekuler.

De flotte papirsugerørene får du kjøpt i nettbutikken;

 Nettbutikk: www.pynttilfest.no 

(oppskriften er lånt fra http://old.pynttilfest.no/blogg/?p=585 )

-klem Veronica-

Franske Makroner...

Kan jo drømme seg heilt bort i alle dei nydlige bildene av dæilige Makroner, trur jammen meg vi 
snart må lage det igjen... ;)
Har kjøpt oss ei slik Makronmatte, men mangler den "pumpa" til å fylle røren i.... 

 

 

 

 

I dag har min Franske svigerinne Bursdag! :) 
& nye-kjæresten til min lillebror har bursdag i dag,
2 svigerinner på en dag ;) 


-klem Veronica-

 

Oppskrift på enkel Oreokake...

Dette trenger du:


Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet
2,5 dl melis
ca 3,5 dl piska krem 
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro 
3 dl melk til moussen 

Mousse Lys Sjokolademousse
TORO Mousse Lys Sjokolademousse

1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.

Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet 1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt!  Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus! 

La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser! 

Min kake tår til avkjøling 30 min. no :)

Hørtes dette godt ut??

-klem Veronica- 

Peppermyntekonfekt

1/2 dl fløte
1 pk melis
1 eggehvite
1/4 ts tragant (bindemiddel, fra apoteket)
10-20 dråper peppermynteolje (fra apoteket)
Mokkabønner (eller annen pynt)
Bland sammen alt uten peppermynteoljen, kna deigen godt!
Tilsett så peppermynteolje etter smak.
Rull små kuler av deigen og trykk ned en mokkabønne på hver.
La de ligge på et brett til de hardner før du legger dem i en boks.
Bør oppbevares i kjøleskapet!

Desse skal også i boks før Jul :)
-klem Veronica-

Iskonfekt / Issjokolade

Iskonfekt / Issjokolade

Det du trenger er:

150  g Delfiafett

200 g Kokesjokolade ( jeg bruker lys)

Smeltes på svak varme.

Helles så over i former og settes til avkjøling i kjøleskapet.

Plutselig spiseklare:D

slike skal eg få lagd i morgen :) 
Nam..nam...

-klem Veronica- 

Rudolf-kjeks


Rudolf-kjeks
Kjøpekjeks som er dyppet i sjokolade og pyntet med Nonstop.

 

Slik gjør du:

1) Varm sjokolade over vannbad. Mens sjokoladen avkjøles, deler du alle kjeksene i to og legger dem på et bakepapir. Så legger du ispinnene oppå den delen av kjeksen som har krem på seg.

2) Når sjokoladen er smeltet og litt avkjølt, tar du en halv teskje sjokolade og heller den oppå pinnen. Forsegl det hele med den andre delen av kjeksen. Nå må du la sjokoladen stivne før du går til neste steg. Har du dårlig tid, putter du dem i kjøleskapet.

3) Imens kan du lage reinsdyrhornene ved å klippe eller brekke saltstenger i biter og feste dem sammen med smeltet sjokolade. (Hvis du synes det er vanskelig å få hornene til å sitte sammen, klarer Rudolf seg fint med korte horn uten tagger også.)

4) Når alle kjeksene har en pinne som sitter fast, dypper du kjeksen i den litt avkjølte sjokoladen. Det er veldig viktig at sjokoladen er avkjølt, ellers vil kjeksfyllet smelte og kjeksen vil da skli av pinnen når du dypper den. Bruk en skje eller gaffel til å få sjokolade over hele kjeksen. Om du synes sjokoladen er for tykk, kan du bruke litt delfiafett til å tynne den ut. Legg den dekte kjeksen på bakepapiret.

5) Før sjokoladen er helt størknet, setter du på horn (bruk litt ekstra sjokolade til å feste dem), og øyne og nese. Hvis du ikke har hvite sjokoladepletter til øyne, kan du lage små dotter av hvit sjokolade på et bakepapir før du begynner. Pupiller lager du med mørk sjokolade. Fest nesene. Ferdig!

Tipset er hentet fra bloggen Good Cupcakes Good.

-Veronica-

 

- sjokoladeboller -

100 gr.margarin
1 dl. sukker
2 ss. kakao

3 dl. havregryn
1 ss. kaffe

Rør smør og sukker. Bland i resten, og rør sammen til en deig.
Settes i kjøleskapet i ca.10 min, da er den enklere å jobbe med.
Del deigen i biter og trill til kuler.
Kan rulles i kokos eller smeltet sjokolade.
Oppbevares i kjøleskap.

♥ god fornøyelse ♥

- Peanøttkaker -

200 gr smør
200 gr sukker
1 egg

2 1/2 dl hvetemel
250 gr peanøtter

Smør og sukker røres hvitt, tilsett resten og settes på plate som små pletter.
Ovn: 170 g

♥ god fornøyelse ♥


Tilsett gjerne litt smeltet sjkolade på toppen ;)


En smart sak til Jule-baksten...

Denne var jo artig :)

Har du sett en slik før ??


Kunne gjerne tenkt meg en slik.
Fant den her;  
http://www.icreatived.com/2012/12/springerle-rolling-pin.html

-klem Veronica-

Strull

Ingredienser: 

2 ½ dl kremfløte eller seterrømme
100 g sukker
100 g hvetemel
ca. ½ dl kaldt vann

Anvisninger: 

1. Pisk fløte og sukker og 
rør inn mel og vann. La røren svelle i 30 minutter. 
2. Legg en stor teskje røre midt på jernet og stek løvtynne strull. Rull dem rundt en tynn pinne rett fra jernet. 
3. Avkjøl og oppbevar strull i tett boks.

Tips!
Til strull kan røren være ganske tynn, slik at kakene blir tynne og knasende sprø. Rull den mørkeste siden ut. Ellers ser kakene grå ut. Disse kakene kan også formes over en kopp og bli skål for julens desserter. Kakene skal være lette, tynne og blondeaktige.

Lurer på å prøve meg på slike Strull i kveld :)
Har nemmlig fått et gammelt krumkakejern etter min bestemor. 

Har hørt at desse skal være veldig gode.

Har du lagd strull?

-klem Veronica-

Oppskrift på peppermynte....

Oppskrift på peppermynte-godis;

Kan jo dele oppskriften eg bruker på peppermynte-godisen :)

(bilde lånt fra Google)

1/2 dl fløte
ca. 500 g melis
1/4 ts tragant (står i oppskriften,men eg lager uten)
ca. 1 eggehvite

peppermynteolje ( kjøpte eg hos Jernia, men fåes og på apotek) Smak deg frem med kor mykje peppermynteolje du ønsker å ha i...10 dråper + + +

  • Bland fløte melis og tragant.
  • Tilsett eggehvite og kna til blandingen er jevn. Smak til med peppermynteolje og trill ut små runde kuler. Vi brukte litt for mykje fløte, så vi tok dei i små muffinsformer.
  • Pynt med en mokkabønn. vi tok på smelta sjokolade sist og dyppa i kokkos.
  • La dei stå kjølig, og legg i boks/glass, best å oppbevare kjølig.

Har tenkt å prøve ut med litt konditorfarge i neste gang, er jo litt artig for dei små når det er farge på. kan jo også pynte med nonstop eller smarties ;)

-Klem Veronica-

Dagens søte fristelse ;




Bilde fra egg.no
Eller hva med det enkleste av det enkle, vaniljeis med varm sjokoladesaus, litt strøssel i flere farger, mandel hakk eller med friske jordbær til! Hvis du ønsker å gjøre det hele fra bunnen av, å lage vaniljeis selv er ikke så veldig vanskelig. Se oppskriften hos opplysningskontoret for egg. Varm sjokoladesaus lager du raskt rett før servering. Du trenger til 4 porsjoner: (litt avhengig av hvor glad de er i sjokolade). 1 plate mørk kokesjokolade og 1,5 dl kremfløte. Brekk sjokoladen i biter og hell over litt av fløten. Rør til sjokoladen er smeltet, rør deretter inn resten av fløten. La det småkoke litt til sausen tykner.



Får du noen rester til overs av sjokoladesausen, kan du lage varm sjokoladedrikk av den dagen etter. Smelt sjokoladen i kjelen, hell over passe mengde melk (smak til). Så har du en kopp eller fler med deilig varm sjokolade!
Kos dere!

 

yammi !


(bilde fra nettet) 

Nam nam... snart er det helg, & da er vel lov med en liten fristelse ??? ;)

04.mai.2010

 (bilde fra nettet)

Dagen`s søte fristelser ....

Tenkte eg skulle prøve å legge inn et bilde eller 2 daglig av søte fristelser ;)
Fikk bare så lyst...
Kommer til å være bilder eg finner på nettet...
Og kanskje innlegg/bilder av godis heimefra og`

 (bilde funne på nettet)

 (bilde fra nettet)

Nam nam


Veronica

Veronica

31, Stryn

Hei! Veronica her. Eg er ei glad og sprudlete jente som liker interiør, mote, make-up, venner, shopping og champagne. Ja, med andre ord, alt som er gøy og verdt å få med seg. Eg er 31 år, vært sammen med Den Beste i 15 år, & i 2009 gift med Den Beste og sammen har vi to nydelige barn. Kristine 12 år & Brage på 5 år. Blogger i hovedsak om interiør, men familielivet og hverdagen vil også prege bloggen. Elsker å ta bilder! (alle bilder med mitt navn er mine). Velkommen til min blogg!

Søk i bloggen

Widgets

Båt

Lenker

Designet av Christine Mysen
hits