Stryn kommune- her bor eg!

trilla tur innom Moods & aloha store

i dag har eg hatt en kjempe koslig dag sammen med barna mine, 
vi trilla tur og gjekk forbi Moods & aloha store :)

min datter & min sønn på moods of Norway traktor

min datter Kristine sammen med ei vennine


I fagre Stryn bor eg

Tenkte eg kunne legge inn litt informasjon om kommunen eg bor i :)
Kanskje reklamere litt !

BESKRIVELSE

Den vakre og storfelte naturen i Indre Nordfjord har gjort Stryn til ein av dei store turistkommunane i Noreg. Briksdalsbreen i Olden er eit av dei mest besøkte turistmåla i landet. Lodalen, som vert rekna som ein av dei vakraste stadane i Norge, er også ein stor naturattraksjon. 

Stryn kommune ligg inst i Nordfjord der fjella stig mot breen. Her bur 7000 innbyggarar, derav omlag 3000 i Stryn sentrum. Stryn kommune dekkjer eit område på heile 1.382 km2, og er innfallsporten til Jostedalsbreen Nasjonalpark. I 2008 fekk Stryn status som nasjonalparkkommune.

Primærnæringane, småindustri og turisme er dei viktigaste levevegane i Stryn kommune. Merkenamn som Olden Brevatn, Ricco Vero, Moods of Norway, Aloha Hemp og Skogstad Sport har alle rotfeste i Stryn. 

Stryn består av fleire bygdelag. Heilt i fjordenden ligg Loen og Olden med sine dalar som fører inn til Jostedalsbreen, og reiser du vidare utover fjorden på sørsida kjem du til Innvik og Utvik. Rett over fjorden ligg Nordsida og Markane.

Aktivitetstilboda er mange og dei mest spennande er knytt til breen, med sommarskisenter og brevandring. Sidan 1860 talet har det vore turistar i bygdene og ein har lange tradisjonar for å ta vare på gjestene som kjem på besøk. Lindeblada i kommunevåpenet kjem av at den største lindeskogen i Europa som ligg i Flostranda i Stryn. Vi kan og skilte med å ha ein Nasjonal Turistveg i kommunen vår, Gamle Strynefjellsvegen (rv 258). Den nærare 110 år gamle vegen slynger seg over fjellet mellom Stryn og Skjåk, og var lenge det einaste sambandet mellom aust og vest, på denne vegen får ein fortsatt følelsen av å køyre på gamal ferdaveg.

Olden er kjend som ei populær cruisehamn, og kvar sommar kjem store cruisebåtar inn fjorden.

 

Bilde fra Lodalen...

 

http://www.nordfjord.no/no/OM-REGIONEN/Kommunar/?TLp=378671&Stryn-kommune

SHOPPING

Made in Nordfjord


Handelstilboda i Nordfjord er rike og varierte. Av klede som framleis er merka "Made in Norway", kunne ein stor del vore merka "Made in Nordfjord". Motekleda frå Moods of Norway og Ricco Vero, dei klassiske herredressane frå Frislid Konfeksjon, skjortene frå Skjortefabrikken Selje og fritidsklea frå Skogstad Sport, er alle døme på kjende produkt som har hovudsete i Nordfjord.

 

Fabrikkutsalg

Gjer gode kupp på fabrikkutsala til dei kjende merkene frå Nordfjord.

Ricco Vero, Olden
Ricco Vero Stryn
http://www.riccovero.no/
http://www.nordfjord.no/no/Produkt/?TLp=400277
Skogstad Sport Olden
http://www.skogstadsport.com/
Moods of Norway Stryn
http://www.moodsofnorway.com/
alohahemp  
http://www.alohahemp.com/


Alexandra hotell i Loen

http://www.alexandra.no/

Her jobber mannen min Torgeir han er kokk på varmtkjøkkenet :)Bilde fra Briksdalen i Olden


Veronica

Veronica

31, Stryn

Hei! Veronica her. Eg er ei glad og sprudlete jente som liker interiør, mote, make-up, venner, shopping og champagne. Ja, med andre ord, alt som er gøy og verdt å få med seg. Eg er 31 år, vært sammen med Den Beste i 15 år, & i 2009 gift med Den Beste og sammen har vi to nydelige barn. Kristine 12 år & Brage på 5 år. Blogger i hovedsak om interiør, men familielivet og hverdagen vil også prege bloggen. Elsker å ta bilder! (alle bilder med mitt navn er mine). Velkommen til min blogg!

Søk i bloggen

Widgets

Båt

Lenker

Designet av Christine Mysen
hits